הליך גירושין מהיר, איך עושים ומה עם הילדים?

תמונה של admin

admin

עורך ראשי באתר blog.webmanager.co.il

שלוש דרכים להתגרש מהר – הסבר לילד שההורים שלו נפרדים

היי, אני יודע שלא קל לדבר על זה, אבל אם ההורים שלך החליטו להתגרש, חשוב שתדע שזה יכול לקרות בכמה דרכים שונות. לפעמים זה לוקח המון זמן, אבל יש גם דרכים לעשות את זה יחסית מהר. אני אסביר לך על שלוש שיטות עיקריות – פשוט כדי שתבין יותר טוב מה קורה סביבך.

1. הסכם גירושין – הכי מהיר ורגוע

כששני ההורים מסכימים ביניהם על כל מה שקשור לפרידה – איפה תגור, מתי תהיה אצל כל אחד מהם, איך מחלקים את הכסף ואת הדברים בבית – הם יכולים לחתום על הסכם גירושין. זה מסמך רשמי שאומר בדיוק איך ייראו החיים אחרי הגירושים. אם ההורים מצליחים להגיע להסכמות בלי לריב או לרוץ לבתי משפט, זה יכול להיות ממש מהיר, לפעמים אפילו תוך כמה שבועות. זה כמו לסכם הכל מראש ולעשות "וי" על התהליך.

למה זה טוב? כי אין ריבים מיותרים, והם נשארים בשליטה על ההחלטות ולא מעבירים את זה לשופט שיחליט בשבילם.

2. גישור גירושין – כמו ריב, אבל עם מגשר

אם ההורים שלך לא ממש מצליחים להסכים על כל הדברים לבד, הם יכולים ללכת למגשר. זה מישהו ניטרלי, שלא לוקח צד של אף אחד מהם, ועוזר להם לדבר ולמצוא פתרונות ביחד. הרעיון הוא להגיע להסכם דרך שיחה ולא דרך מלחמה בבית משפט.

למה זה טוב? כי זה יותר מהיר מבית משפט, זה זול יותר, וזה שומר על יחס קצת יותר נעים ביניהם – מה שגם טוב בשבילך.

3. גט ברבנות – אם מתחתנים ברבנות, מתגרשים ברבנות

בישראל, אם ההורים התחתנו דרך הרבנות (כלומר, חתונה דתית), הם גם צריכים להתגרש דרך הרבנות. זה תהליך שבו ההורים באים לבית הדין הרבני, והם צריכים לקבל גט – שזה בעצם מסמך שמסיים את הנישואים מבחינת הדת. לפעמים זה מהיר, אם אין ביניהם ויכוחים. אבל אם הם רבים על כסף, עליך או על כל דבר אחר, זה יכול לקחת יותר זמן ולהסתבך.

למה זה חשוב לדעת? כי בישראל אין דבר כזה פשוט לבטל נישואים – חייבים את הגט הזה כדי להמשיך הלאה.

אז מה הדרך הכי טובה?

אין תשובה אחת נכונה. אם ההורים שלך יכולים לדבר ולהסכים, הסכם גירושין זה הכי פשוט וקל. אם הם צריכים עזרה, גישור יכול להציל את המצב. ואם הם חייבים ללכת לרבנות כי התחתנו דתי, אז אין ברירה – הולכים לרבנות.

לא משנה באיזו דרך הם יבחרו, חשוב שתזכור: אתה לא אשם בזה. זה משהו שקורה בין ההורים, והם עדיין ההורים שלך. גם אם הם נפרדים אחד מהשני, הם לא נפרדים ממך.

הנה כמה מילים שיכולות לעזור עם היום שאחרי – איך לתקשר את זה לילדים

אז ההורים החליטו להתגרש, ומה זה אומר עליך בעצם? קודם כל חשוב שתדע – גם אם הם כבר לא זוג, אתה נשאר הבן שלהם וזה לא הולך להשתנות. אבל כן, החיים שלך עומדים להיראות קצת אחרת. לא חייבים לפחד מזה, אבל כדאי להבין מה מחכה לך ביום שאחרי.

דבר ראשון זה הבית – או בעצם הבתים. אחרי גירושים, רוב הילדים גרים בבית אחד, אצל אבא או אמא, ומבקרים את ההורה השני כמה פעמים בשבוע או בסופי שבוע. יש גם הורים שבוחרים משמורת משותפת, שזה אומר שאתה גר חצי שבוע פה וחצי שבוע שם. כן, זה לפעמים מעייף לעבור עם תיק מצד לצד, אבל יש גם ילדים שאוהבים את זה – שני חדרים, שני בתים, פעמיים חגים, פעמיים חופשות.

ומה עם כסף? זה נושא שההורים מתעסקים בו ביניהם. הם יחליטו מי משלם על מה – בית ספר, בגדים, חוגים, בילויים. זה לא משהו שאתה אמור לדאוג לו, אבל לפעמים תשמע אותם מדברים על זה ואולי אפילו מתווכחים. תזכור – זה שלהם, לא שלך. אם חסר לך משהו, תדבר איתם. אל תרגיש לא נעים. לדאוג לך זו האחריות שלהם, גם כשהם כבר לא גרים יחד.

נראה לך מסובך מה קורה בחגים וימי הולדת? אתה לא לבד. יש הסכם שקובע מראש איפה כל חג תעביר, ואיך חוגגים ימי הולדת. לפעמים זה אומר פעמיים חג, פעמיים עוגה – וזה לא בהכרח דבר רע. נכון, זה קצת מוזר בהתחלה, אבל מתרגלים. והכי חשוב – החגיגה היא שלך, לא משנה אצל מי אתה.

ומה עם הריבים שלהם? לצערנו, לא תמיד הריבים נגמרים ברגע שמתגרשים. לפעמים זה נרגע אחרי שהפרידה רשמית, ולפעמים הם ממשיכים לריב על דברים קטנים. מה שחשוב שתזכור זה שאתה לא אמור להיות השופט ביניהם. אם הם מתחילים לדבר אחד על השני לידך – מותר לך להגיד שזה לא מתאים לך. זה לא התפקיד שלך לבחור צד או לשמוע דברים שמביך לשמוע.

ואיך כל זה ייראה עם חברים ומשפחה? אז תדע שגירושים זה ממש לא משהו נדיר. יש סיכוי טוב שיש לך בכיתה עוד כמה חברים שההורים שלהם נפרדו. אתה מחליט כמה אתה רוצה לספר לחברים ולמשפחה, וכמה לשמור לעצמך. זה החיים שלך, וזה ממש לא חובה להפוך את זה לנושא המרכזי בשיחות.

ומה יקרה לך בפנים, ברגשות? האמת – כל מיני דברים. זה טבעי להרגיש עצוב, כועס, מופתע או אפילו קצת שמח אם היו הרבה ריבים בבית. כל רגש הוא בסדר, אין פה תשובה נכונה. ואם יש לך צורך לדבר על זה, זה לגמרי בסדר לפנות לחבר טוב, ליועצת בבית ספר או למישהו שמרגיש לך נוח איתו. אתה לא חייב להתמודד לבד, ואפילו לא צריך להיות במשבר כדי לקבל אוזן קשבת. לפעמים זה פשוט עוזר לפרוק.

בסוף, אחרי כל השינויים והדרמות, החיים ימצאו את השגרה החדשה שלהם. זה לוקח קצת זמן, אבל אתה תראה שיום אחד זה ירגיש כבר הרבה יותר פשוט. הכי חשוב שתזכור – הגירושים זה לא הסיפור שלך, זה הסיפור של ההורים שלך. אתה חלק ממנו, אבל אתה לא אחראי עליו. והם – הם נשארים ההורים שלך, לא משנה מה.

קבלו כמה טיפים טובים לילדים של המתגרשים

איך לשרוד את הגירושים של ההורים – מדריך לנערים עם הורים נפרדים

אז ההורים החליטו להתגרש. אחלה, סבבה, תודה שהרסתם לי את החיים, אני יוצא מהקבוצה. לא, סתם, בוא נוריד דרמה – זה מבאס, זה מוזר, וזה ייקח קצת זמן להתרגל, אבל נשבע לך שזה לא הסוף של העולם. אני הולך לתת לך כמה טיפים שיצילו אותך מהטירוף הזה ויעזרו לך לצאת מזה עם חיוך. יאללה מתחילים.

1. אל תיקח צד – אתה הילד, לא השופט בתיק גירושים 456/
ברגע שההורים נפרדים, יש להם נטייה מוזרה להתייחס אליך כמו לנציג בית הדין. "אבא שלך תמיד כזה…", "אמא שלך אף פעם לא…". שומע? תברח מזה כמו מאש. זה לא שלך. הם התגרשו אחד מהשני, לא ממך, ואתה לא צריך להחליט מי צודק. אם אחד מהם מתחיל לרכל על השני לידך, תרים יד ותגיד: "לא בבית ספרי, תודה". מותר לך לשים גבולות, אתה לא תיק גירושים מהלך.

2. תתאהב במזוודה שלך – כי היא תהפוך להיות החברה הכי טובה שלך
אם הם עושים משמורת משותפת (חצי אצל אמא, חצי אצל אבא), תתחיל להתרגל לרעיון שאתה סוג של תרמילאי בשירות המשפחה. כל שלושה ימים, אריזות. שכחת מטען אצל אבא? ביי טיקטוק. נעליים אצל אמא? שלום לשיעור ספורט. בקיצור, תפתח כישורי לוגיסטיקה של טייס קרב ותמיד תדאג לתיק חירום עם כל מה שחשוב לך באמת: מטען, אוזניות, דאורדורנט וחולצה אחת יפה (למקרה של "שכחתי שיש היום אירוע").

3. פעמיים חגים – פעמיים אוכל (ולפעמים גם פעמיים מתנות)
בהתחלה זה נשמע מבאס שצריך לחגוג חצי חג פה וחצי חג שם, אבל בוא נהיה כנים – אם עושים את זה נכון, זה יכול להיות לונה פארק. ארוחת חג כפולה, פעמיים "יאללה בוא תפתח מתנה" ולפעמים גם שני טיולים בחופשות. תזכור לנצל את המצב – תשחק את הקלף של "אבל אצל אבא אמרו שכן" מול אמא, ולהפך. אין עליך.

4. כשמתחילים לריב לידך – תכריז על פסק זמן ותברח לחדר
לפעמים הגירושים לא עוצרים אחרי החתימה על ההסכם. יש הורים שחושבים שדווקא עכשיו זה הזמן המושלם לריב על כל פיפס – מי מאחר באיסוף, מי לא ענה להודעה, ומי שכח לשלם לחוג. כשזה מתחיל לידך – תן להם להבין שאתה לא הקהל. "אני הולך לחדר לשמוע מוזיקה ולהתעלם מהמציאות, ביי". תזכור: זה הקרקס שלהם, לא שלך.

5. תדבר עם מישהו – גם אם זה סתם לפרוק שטויות
לא חייבים להיות בדיכאון כדי לדבר על מה שעובר עליך. לפעמים סתם כיף לשבת עם חבר טוב, לספר כמה אבא לחוץ וכמה אמא לוחצת, ולצחוק על המצב. אם יש לך יועצת טובה בבית ספר או מישהו במשפחה שאתה סומך עליו, תרים טלפון או תשב לקפה. לפרוק זה לא חולשה, זה הישרדות.

6. תזכור – זה שלהם, לא שלך
הדבר הכי חשוב – הגירושים זה לא אתה. הם לא נפרדים ממך. אתה לא הסיבה לזה, ולא התפקיד שלך לתקן אותם או לחבר אותם מחדש. אתה הבן שלהם – לא הפסיכולוג שלהם ולא מתאם הפגישות. תדאג לעצמך, לחלומות שלך, לחברים שלך – והם כבר יסתדרו (או שלא, אבל זה באמת לא עניינך).

ולסיום – מותר גם לצחוק על זה
כן, זה מבאס. אבל אם יש לך חוש הומור (ואני כבר רואה שכן), אתה יכול לקחת את זה גם למקומות מצחיקים. לעשות "מצעד הטעויות של אבא בדייטים ראשונים", לדרג את האוכל בכל בית לפי כמה ההורה מנסה להרשים אותך, ואפילו לחבר פלייליסט שנקרא "שירי גירושים קלאסיים" (שימי לב, זה להיט!). החיים לא חייבים להיות כבדים – גם בגירושים יש רגעים קורעים מצחוק.

בקיצור – זה לא קל, אבל גם לא סוף העולם.

בכל אופן, תמיד כדאי להתייעץ עם עורך דין גירושין יעיל וכזה שיכול להזיז את הדברים מהר, למענכם ולמען הילדים

תמונה של admin

admin

עורך ראשי באתר blog.webmanager.co.il

עוד על הכותב >

תפריט נגישות